Gwarancja dobrej jakości
Kloce masarskie wykonujemy ze stali 304 oraz z płyty polietylowej – materiału twardego, ale elastycznego. Dzięki wykonaniu ze stali nierdzewnej są one zdecydowanie łatwiejsze w utrzymaniu czystości. W porównaniu do tradycyjnych kloców masarskich są znacznie lżejsze. Spełniają wszystkie normy Sanepidu.
Nie niszczą ostrzy, są bezpieczne w kontakcie z żywnością i trwałe w eksploatacji. Kloce masarskie mają wygodne wymiary, dlatego w łatwy sposób możesz kroić na nich mięso, mając pewność, że żaden kawałek nie spadnie na podłogę. Wymiary gabarytowe to 490/390/850 mm, a wymiary płyty wynoszą 500/400/50 mm.
Trwały blat z polietylu
Grubość płyty polietylowej wynosi 400/500/850 mm. Blat wykonany z polietylu jest twardy, dlatego też nie łatwo go zniszczyć. Absorbuje energię uderzenia, przez co energia nie uderza w ręce osoby korzystającej z tego kloca. Płyta jest w każdym momencie idealna do przetwarzania. W każdej chwili można z nią iść, np. do stolarza, który zeszlifuje wierzchnią warstwę i nada jej znów gładką powierzchnię . W przypadku dużego zużycia można w całości wymienić blat na nowy. Zastosowanie takiego rozwiązania to oszczędność pieniędzy. Materiał, z którego wykonujemy kloce masarskie jest bardziej przystosowany do rozkroju mięsa, w porównaniu do tradycyjnych materiałów (np. drewna), ponieważ ogranicza do minimum rozmnażanie się bakterii. Nasze produkty są wykonane z polietylenu w kolorze białym, są łatwe do czyszczenia, odporne na napięcia, neutralne zapachowo i smakowo.
Wykonujemy kloce masarskie opcjonalnie na życzenie klienta.
Nasza cena za produkt jest konkurencyjna. Szeroki wybór wielkości blatów pozwala na dobranie odpowiedniego kloca masarskiego w zależności od przeznaczenia oraz indywidualnych potrzeb klienta. Są wykorzystywane w gastronomii, rzeźni, ubojni, w handlu wyrobami mięsnymi, a nawet w gospodarstwie domowym.
Potrzebujesz więcej informacji, lub po prostu chcesz dokonać zakupu? Zadzwoń lub napisz do nas: tel. 606 222 982, e-mail info@metalprodukt.com.pl